Urmează:
Home Grupul Media pentru știri de securitate Securitate națională România în teatrele de operații NATO Instituții de învățământ militar Publicații militare Contact Hartă site

Actualizat la:
TEL VERDE

Harta rutiera

Nivel de alerta terorista
Măsurile de securitate și protecție pentru Summit-ul NATO au fost instituite începând cu dimineața acestei zile
Marți, 01.04.2008, 10:30

Măsurile de securitate terestră, aeriană și navală au început să fie aplicate de astăzi 1 aprilie a.c., la ora 7.00.

Traficul aerian este supravegheat de patrule aeriene ale forțelor armate române, sprijinite de patrule ale NATO, operațiunea de securizare și protecție a spațiului aerian fiind în responsabilitatea României. Pe timpul Summit-ului, spațiul aerian al României este survolat de aeronave NATO de supraveghere aeriană AWACS. În caz de utilizare neautorizată a spațiului aerian sau schimbarea rutei fără aprobare sunt Reglementări Naționale și Internaționale care vor fi puse în aplicare de către responsabilii cu securitatea spațiului aerian.

Începând de astăzi au fost impuse o serie de restricții pentru activitățile de zbor din spațiul aerian. Acestea se referă la interzicerea zborurilor în zona Municipiului București, cu excepția zborului Trafic Aerian General și a celui în folosul Summit-ului. Sunt prevăzute excepții și pentru aeronavele care declară situații de urgență sau pentru executarea zborului în scopul salvării de vieți omenești.

Traficul naval în zona litoralului românesc va fi monitorizat și verificat de către Poliția de Frontieră și de către Comandamentul Marinei Militare române.  Circulația Navală va fi limitată pe anumite sectoare, în anumite perioade de timp, în zona ecluzelor Agigea și Ovidiu.

Supravegherea zonelor de litoral și de coastă se face cu nave de patrulare. Fregatele Marinei Militare supraveghează circulația navelor civile în apele teritoriale ale României, cât și în zona contiguă, fără a interveni în trafic. În cazul în care se intră neautorizat în apele teritoriale ale Românie se aplică procedurile prevăzute de legislația internațională maritimă, începând cu interogarea și controlul navei neautorizate.

Circulația rutieră în București este restricționată începând din dimineața zilei de 1 aprilie a.c., ora 7.00. Culoarul Unic a fost închis, fiind destinat exclusiv circulației coloanelor oficiale. Zonele în care se vor desfășura activități ale Summit-ului sunt, de asemenea, restricționate.


Grupul Media pentru Știri de Securitate
Summit NATO - 2008


Copyright © 2008 Serviciul de Protecție și Pază. Toate drepturile rezervate.