Urmează:
Home Grupul Media pentru știri de securitate Securitate națională România în teatrele de operații NATO Instituții de învățământ militar Publicații militare Contact Hartă site

Actualizat la:
TEL VERDE

Harta rutiera

Nivel de alerta terorista
Președinții român și american s-au aflat în același timp în spațiul aerian al României
Miercuri, 02.04.2008, 16:20
Aeronavele prezidențiale au survolat în același timp spațiul aerian al României în timpul deplasărilor București - Constanța și retur.

Piloții celor două aeronave prezidențiale au putut să comunice între ei, fiind coordonați de operatorii de trafic aerian ai Aeroportului Internațional “Henri Coandă”.

În intervalul de timp în care cele două aeronave s-au aflat în zbor, spațiul aerian a fost monitorizat și supravegheat de către avioanele NATO de avertizare timpurie și control AWACS.

Cei doi președinți au zburat cu avioane fabricate de aceeași companie: președintele României s-a deplasat la bordul unui Boeing 707 în timp ce președintele SUA a avut la dispoziție o aeronavă Boeing 747.

Deplasarea și aterizarea celor două aeronave s-a desfășurat în cele mai bune condiții, iar măsurile de securitate asigurate de specialiștii români și americani se aplică în continuare atât pe traseul pe care îl vor parcurge cei doi șefi de stat, cât și în locurile în care sunt așteptași pe parcursul acestei zile.


Grupul Media pentru Știri de Securitate
Summit NATO - 2008
Copyright © 2008 Serviciul de Protecție și Pază. Toate drepturile rezervate.