Urmează:
Home Grupul Media pentru știri de securitate Securitate națională România în teatrele de operații NATO Instituții de învățământ militar Publicații militare Contact Hartă site

Actualizat la:
TEL VERDE

Harta rutiera

Nivel de alerta terorista
Peste 120 de aeronave au asigurat transportul delegațiilor oficiale participante la Summit-ul NATO
Vineri, 04.04.2008, 16:45

Pe Aeroportul Internațional ”Henri Coandă” au aterizat peste 120 de aeronave care au asigurat transportul președinților de state, delegațiilor conduse de șefii de guvern, altor miniștri sau oficiali ai organizațiilor internaționale, precum și al jurnaliștilor.

O parte dintre aeronavele sosite la București au fost folosite de delegațiile străine pentru transportul echipamentelor tehnice și al altor materiale necesare pentru buna desfășurare a vizitelor oficiale. O serie de state, precum SUA, Rusia, Franța, au avut asigurate avioane de rezervă, pentru deplasări în cazuri speciale.

Securitatea spațiului aerian a fost asigurată 24 de ore din 24 prin prezența în aer a forțelor și mijloacelor aparținând Forțele Aeriene Române, NATO și unor țări membre NATO.

18 elicoptere aparținând Ministerului Apărării, MIRA și SRI au stat la dispoziția Comandamentului Național pentru Securitatea Summit-ului, fiind pregătite pentru îndeplinirea unor misiuni umanitare, de supraveghere sau de însoțire și evacuare.   

Culoarul unic instituit la nivelul Capitalei și pe Drumul Național 1 a fost securizat pe o distanță de 20 km, aici incluzând și patru km de străzi adiacente culoarului din zonele Palatului Parlamentului și Palatului Cotroceni.

Pe timpul Summit-ului NATO, circa 35.000 de persoane din cadrul M.Ap., MIRA, SPP, SRI, SIE și STS au participat la asigurarea măsurilor de protecție și securitate necesare pentru desfășurarea în bune condiții a evenimentului.


Grupul Media pentru Știri de Securitate
Summit NATO 2008

Copyright © 2008 Serviciul de Protecție și Pază. Toate drepturile rezervate.