Urmează:
Home Grupul Media pentru știri de securitate Securitate națională România în teatrele de operații NATO Instituții de învățământ militar Publicații militare Contact Hartă site

Actualizat la:
TEL VERDE

Harta rutiera

Nivel de alerta terorista
Parcări auto păzite pentru autovehiculele din coloanele oficiale ale Summit-ului N.A.T.O.
Miercuri, 19.03.2008, 17:00
•    A început constituirea parcurilor auto destinate autovehiculelor care vor compune coloanele oficiale pentru Summit-ul N.A.T.O., o parte din autovehicule sunt deja garate în parcul auto din Piața Constituției
Serviciul de Protecție și Pază a început activitatea de delimitare și organizare în condiții de securitate a spațiilor unde vor fi parcate autovehiculele din compunerea coloanelor oficiale și cele destinate transportului persoanelor participante la Summit.
O parte din autovehiculele cu care se vor deplasa demnitarii a fost deja preluată de conducătorii auto și parcate în zona special amenajată din Piața Constituției. Autovehiculele vor fi verificate și controlate antitero înainte de a intra în dispozitivul de securitate pregătit pentru Summit. O a doua verificare se va face în momentul în care mașinile intră în cursă.
Conducătorii auto vor fi testați din punct de vedere medical de către medici specialiști la prezentarea la serviciu. Aceștia sunt pregătiți de misiune, în antrenamentul lor fiind incluse exerciții de formare rapidă a coloanelor, de deplasare a acestora în diferite formații, de evacuare a demnitarilor în situații critice, etc.
În vederea asigurării în bune condiții a transportului delegațiilor pe timpul reuniunii NATO, au fost constituite 4 parcuri de autovehicule. În prezent sunt parcate în Piața Constituției peste 300 autoturisme.
Parcurile auto sunt păzite în permanență de către militari ai Jandarmeriei Române.
               
Grupul Media pentru Știri de Securitate
                    privind Summit-ul NATO, București 2008

Copyright © 2008 Serviciul de Protecție și Pază. Toate drepturile rezervate.