Urmează:
Home Grupul Media pentru știri de securitate Securitate națională România în teatrele de operații NATO Instituții de învățământ militar Publicații militare Contact Hartă site

Actualizat la:
TEL VERDE

Harta rutiera

Nivel de alerta terorista
Autovehiculele care vor compune coloanele oficiale pentru Summit-ul NATO sunt garate în parcul auto din Piața Constituției
Joi, 20.03.2008, 14:00

•    Serviciul de Protecție și Pază a preluat 467 autoturisme care vor forma coloanele oficiale pentru transportul înalților demnitari participanți la Summit-ul NATO 2008.

În vederea asigurării în bune condiții a transportului delegațiilor oficiale pe timpul reuniunii NATO, au fost constituite 4 parcuri de autovehicule. În primul parc auto din zona Pieței Constituției sunt parcate 467 de autoturisme care vor intra în compunerea coloanelor oficiale pentru Summit-ul NATO. În restul de 3 parcuri auto vor fi garate 426 de autovehiculele destinate staff-ului NATO și pentru transportul celorlalte delegații și reprezentanți mass-media. O parte din aceste autocare și microbuze vor funcționa în regim de navetă, transportând delegațiile și reprezentanții mass-media de la Palatul Parlamentului la hoteluri și retur.

Coloanele oficiale vor fi însoțite de 150 echipaje ale Poliției Rutiere.

Autovehiculele vor fi verificate și controlate din punct de vedere tehnic și antitero înainte de a intra în dispozitivul de securitate pregătit pentru Summit. O a doua verificare se va face la începerea fiecărei zile de misiune.

Conducătorii auto au fost testați din punct de vedere medical de către medici specialiști și sunt pregătiți de misiune.

Parcurile auto sunt păzite în permanență de către militari ai Jandarmeriei Române.

               

Grupul Media pentru Știri de Securitate
privind Summit-ul NATO, București 2008

Copyright © 2008 Serviciul de Protecție și Pază. Toate drepturile rezervate.