Urmează:
Home Grupul Media pentru știri de securitate Securitate națională România în teatrele de operații NATO Instituții de învățământ militar Publicații militare Contact Hartă site

Actualizat la:
TEL VERDE

Harta rutiera

Nivel de alerta terorista
Circulația rutieră în București pe timpul Summit-ului NATO
Miercuri, 26.03.2008, 10:19

Comandamentul Național pentru Securitatea Summit-ului NATO a hotărât să vină în sprijinul cetățenilor Capitalei printr-o campanie de informare publică asupra restricțiilor rutiere din București, instituite pe timpul reuniunii Alianței Nord Atlantice.

Informațiile vor fi disponibile în centrele mobile de informare, vor putea fi accesate pe Internet (www.cnss-summitbucharest.eu) și vor fi popularizate și prin mijloace directe, cum ar fi fluturași distribuiți în zonele de interes.

În informările publice vor fi precizate clar restricțiile care vor fi impuse și zilele în care acestea  vor fi aplicate. Autoritățile precizează că circulația în București nu va fi închisă ci vor fi impuse doar anumite restricții în porțiuni clar delimitate.

Zilele în care vor fi impuse restricțiile de circulație în Capitală sunt următoarele:

29 martie - vor fi impuse restricții de trafic începând cu orele 12.30 până la orele 24.00,  cât timp se desfășoară simularea generală. Vor fi impuse toate restricțiile din timpul Summit-ului (culoar unic, zona Palatului Parlamentului, Palatul Cotroceni, etc).
Elementele de protecție și de materializare a culoarului securizat vor fi amplasate sub supravegherea Poliției, fără să fie întreruptă circulația în nopțile de 27 și 28 martie. Amplasarea acestor elemente de delimitare a culoarului unic nu vor bloca circulația rutieră curentă decât în zilele și orele  anunțate de către autorități, acestea fiind amplasate pe linia de delimitare dintre benzile de circulație. În plus, agenții de poliție rutieră vor fi prezenți permanent în intersecțiile importante pentru fluidizarea traficului.
30 martie -1 aprilie( până la ora 7.00 dimineața)– în această perioadă circulație rutieră se face fără restricții dar cu elementele de securitate amplasate pe trase. Echipaje ale poliției rutiere vor asigura fluența traficului.

1 aprilie (începând cu ora 7.00 dimineața) – 4 aprilie(ora 24.00),  începând cu întâi aprilie, culoarul unic va fi folosit exclusiv pentru delegațiile oficiale fiind instituite toate restricțiile speciale.

Culoarul Unic

Principala restricție se referă la culoarul unic care se va realiza în perioada 2 - 4 aprilie a.c., prin închiderea circulației publice rutiere pe anumite segmente de drum și securizarea traseului respectiv cu dispozitive ale SPP, MIRA și SRI. Sunt prevăzute rute de deviere sau ocolire și modalitățile de traversare ale culoarului unic.

Culoarul unic va fi realizat de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” până la Palatul Parlamentului, astfel: D.N. 1 - Aeroportul Internațional „Aurel Vlaicu” – Piața Presei Libere – Șoseaua Kiseleff – Arcul de Triumf – Piața Victoriei – Calea Victoriei – Piața Națiunilor Unite – Bd. Națiunilor Unite – Palatul Parlamentului.

Culoarul va putea fi traversat auto în următoarele puncte: Șos. București Ploiești – Bd. Aerogării, Arcul de Triumf, Șos. Kiseleff - Str. Arhitect Ion Mincu, Calea Victoriei – Bd. Dacia, Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta, Calea Victoriei - Pod Națiunile Unite.

Pentru evitarea aglomerației din aceste intersecții, recomandăm ca trecerea, din partea estică a orașului către vest, să se facă prin Pasajul rutier Victoria  sau prin sudul orașului pe la intersecțiile: Bd. Dimitrie Cantemir cu Bd. Mărășești,  Bd. Tineretului cu Bd. Gheorghe Șincai, Bd. Tineretului cu Calea Văcăreștilor.

De la aeroport până la Piața Presei Libere, culoarul unic va cuprinde benzile 2 si 3 de circulație, pe ambele sensuri. Circulația autovehiculelor va fi permisă, în exteriorul culoarului, pe prima bandă de circulație, în ambele sensuri.

Pe Șoseaua Kiseleff, între Piața Presei Libere și Arcul de Triumf, va fi interzisă circulația autovehiculelor pe segmentul central, aceasta urmând a se desfășura pe arterele laterale. Va fi închisă circulația pe Șos. Kiseleff între Arcul de Triumf și Piața Victoriei și, în continuare, pe Calea Victoriei, până la Podul Națiunile Unite și pe Bd. Națiunile Unite.

Va fi închisă circulația rutieră și pietonală în perimetrul Palatul Parlamentului, respectiv Str. Izvor, Calea 13 Septembrie între Șos. Panduri și Bd. Libertății, Bd. Unirii între Bd. I.C.Bratianu și Piața Constituției și pe Bd. Libertății în perioada 1- 4aprilie).

În după amiaza zilei de 2 aprilie a.c., circulația rutieră va fi închisă pe Bd. Regina Elisabeta, Bd. Eroii Sanitari și în perimetrul Palatului Cotroceni - respectiv Șos. Cotroceni (între Pod Cotroceni și Piața Leu), Str. Dr. Gheorghe Marinescu, Bd. Geniului (pe sensul dinspre Șos. Panduri către Piața Leu). Traversarea acestui tronson se va putea realiza la Piața Operei și la intersecția Bd. Eroilor cu Bd. Eroii Sanitari.

Oprirea și parcarea autovehiculelor va fi interzisă pe carosabil și pe trotuar de-a lungul culoarului unic și în zona obiectivelor,  precum și pe străzile care intersectează culoarul, pe o distanță de 10 -15 metri.

Pentru evitarea aglomerației, se recomandă folosirea cu precădere a mijloacelor de transport public.


Rute ocolitoare:

Recomandări

Grupul Media pentru Știri de Securitate
privind Summit-ul NATO, 2008


Copyright © 2008 Serviciul de Protecție și Pază. Toate drepturile rezervate.