Urmează:
Home Grupul Media pentru știri de securitate Securitate națională România în teatrele de operații NATO Instituții de învățământ militar Publicații militare Contact Hartă site

Actualizat la:
TEL VERDE

Harta rutiera

Nivel de alerta terorista
Coloanele oficiale simulează la acestă oră preluarea delegațiilor de la Aeroportul Internațional “Henri Coandă”
Sâmbătă, 29.03.2008, 14:00

Simularea preluării de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” a delegațiilor oficiale care vor participa la lucrările Summit-ului NATO reprezintă un moment important în cadrul exercițiului de simulare generală.

Toate persoanele și autovehiculele care au intrat în zona de securitate, inclusiv automobilele din coloanele oficiale, mașinile ambasadelor, autoturismele de poliție și chiar ambulanțele, sunt controlate de echipele antitero ale S.P.P. și S.R.I.

Conform standardelor de securitate NATO, înainte de aterizarea aeronavelor oficiale sunt aplicate măsuri de supraveghere și cercetare aeriană și se procedează la verificarea capetelor de pistă și a zonei adiacente aeroportului.

După aterizare, aeronavele cu delegațiile străine sunt gardate de efective ale Brigăzii Antiteroriste ale SRI, iar coloanele Serviciului de Protecție și Pază, însoțite de  autoturisme “Follow Me” ale Serviciului de Securitate Aeroportuară, se deplasează pe pistă în ordinea sosirilor pentru preluarea oficialităților de la scara avionului.

Astăzi, conform programului exercițiului, peste 60 de coloane se deplasează de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă”  pe culoarul unic spre locurile de desfășurare a Summit-ului.

Grupul Media pentru Știri de Securitate
Summit NATO 2008


Copyright © 2008 Serviciul de Protecție și Pază. Toate drepturile rezervate.