Urmează:
Home Grupul Media pentru știri de securitate Securitate națională România în teatrele de operații NATO Instituții de învățământ militar Publicații militare Contact Hartă site

Actualizat la:
TEL VERDE

Harta rutiera

Nivel de alerta terorista
Simularea generală pentru Summit este în grafic
Sâmbătă, 29.03.2008,  18:00

Autoritățile apreciază la această oră că repetiția generală se desfășoară conform graficului. Cele peste 60 de coloane oficiale au parcurs traseul stabilit pentru a ajunge la destinațiile prevăzute (Aeroportul Henri Coandă, Palatul Cotroceni, Palatul Parlamentului etc.), respectând intervalele de timp calculate.

Verificarea capacităților de coordonare a relevat existența unui grad înalt de armonizare interinstituțională privind măsurile de protecție și securitate ce urmează a fi aplicate pe perioada desfășurării Reuniunii la nivel înalt.

Măsurile instituite astăzi au constat în securizarea culoarului unic și verificarea persoanelor și autovehiculelor care au intrat în zona de securitate de către dispozitive ale Serviciului de Protecție și Pază, Ministerului Internelor și Reformei Administrative și Serviciului Român de Informații.

În cadrul simulării generale, Forțele Aeriene Române au verificat modalitățile de acțiune în comun cu celelate forțe implicate în operațiunile de securitate a Summit-ului. În Capitală, elicopterele PUMA aparținând Ministerului Apărării au executat misiuni de recunoaștere a locurilor de unde vor acționa pe timpul Summit-ului, precum și a traseelor de zbor aprobate.

Au fost verificate și capacitățile tehnice de comunicații și transmisii securizate care sunt asigurate în toată această perioadă de Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Cetățenii au apelat telefonul NATO din rețelele GSM și de telefonie fixă, fiind înregistrat un total de peste 2.400 de apeluri (27-29 martie). Au fost solicitate informații despre restricțiile de circulație rutieră și pietonală, rutele ocolitoare ale transportului în comun, respectarea programului curselor aeriene și traficul pe Drumul Național 1. 

Site-ul Grupului Media pentru Știri de Securitate (www.cnss-summitbucharest.eu), mijloc de informare pus la dispoziția opiniei publice de către Comandamentul Național pentru Securitatea Summitului NATO, a fost accesat până în prezent de peste 27.000 de persoane.


    Grupul Media pentru Știri de Securitate
Summit NATO 2008

Copyright © 2008 Serviciul de Protecție și Pază. Toate drepturile rezervate.