Urmează:
Home Grupul Media pentru știri de securitate Securitate națională România în teatrele de operații NATO Instituții de învățământ militar Publicații militare Contact Hartă site

Actualizat la:
TEL VERDE

Harta rutiera

Nivel de alerta terorista
Restricțiile rutiere impuse în date de 29 martie a.c. între orele 12.30- 24.00
Sâmbătă, 29.03.2008, 12:45

Principala restricție se referă la culoarul unic realizat prin închiderea circulației publice rutiere pe anumite segmente de drum și securizarea traseului respectiv cu dispozitive ale SPP, MIRA și SRI. Sunt prevăzute rutele de deviere sau ocolire și modalitățile de traversare ale culoarului unic.

Culoarul unic este amplasat de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” până la Palatul Parlamentului, astfel: D.N. 1 - Aeroportul Internațional „Aurel Vlaicu” – Piața Presei Libere – Șoseaua Kiseleff – Arcul de Triumf – Piața Victoriei – Calea Victoriei – Piața Națiunilor Unite – Bd. Națiunilor Unite – Palatul Parlamentului.

Culoarul va putea fi traversat auto în următoarele puncte: Șos. București Ploiești – Bd. Aerogării, Arcul de Triumf, Șos. Kiseleff - Str. Arhitect Ion Mincu, Calea Victoriei – Bd. Dacia, Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta, Calea Victoriei - Pod Națiunile Unite.

Pentru evitarea aglomerației din aceste intersecții, recomandăm ca trecerea, din partea estică a orașului către vest, să se facă prin Pasajul rutier Victoria  sau prin sudul orașului pe la intersecțiile: Bd. Dimitrie Cantemir cu Bd. Mărășești,  Bd. Tineretului cu Bd. Gheorghe Șincai, Bd. Tineretului cu Calea Văcăreștilor.

De la aeroport până la Piața Presei Libere, culoarul unic cuprinde benzile 2 si 3 de circulație, pe ambele sensuri. Circulația autovehiculelor este permisă, în exteriorul culoarului, pe prima bandă de circulație, în ambele sensuri.

Circulația rutieră este interzisă în următoarele zone (culoar unic):

- Șoseaua Kiseleff, între Piața Presei Libere și Arcul de Triumf, pe segmentul central, traficul urmând să se desfășoare pe arterele laterale.

- Șos. Kiseleff, între Arcul de Triumf și Piața Victoriei și, în continuare, pe Calea Victoriei, până la Podul Națiunile Unite și pe Bd. Națiunile Unite.

- în perimetrul Palatul Parlamentului, respectiv Str. Izvor, Calea 13 Septembrie între Șos. Panduri și Bd. Libertății, Bd. Unirii între Bd. I.C.Bratianu și Piața Constituției și pe Bd. Libertății.

- Bd. Regina Elisabeta, Bd. Eroii Sanitari și în perimetrul Palatului Cotroceni - respectiv Șos. Cotroceni (între Pod Cotroceni și Piața Leu), Str. Dr. Gheorghe Marinescu, Bd. Geniului (pe sensul dinspre Șos. Panduri către Piața Leu). Traversarea acestui tronson se poate face la Piața Operei și la intersecția Bd. Eroilor cu Bd. Eroii Sanitari.

Oprirea și parcarea autovehiculelor este interzisă pe carosabil și pe trotuar de-a lungul culoarului unic și în zona obiectivelor, precum și pe străzile care intersectează culoarul, pe o distanță de 10 - 15 metri.

Pentru evitarea aglomerației, se recomandă folosirea cu precădere a mijloacelor de transport public.

Toate restricțiile vor înceta în această noapte (29/30martie) la ora 24.00.


Grupul Media pentru Știri de Securitate
Summit NATO 2008

Copyright © 2008 Serviciul de Protecție și Pază. Toate drepturile rezervate.