Urmează:
Home Grupul Media pentru știri de securitate Securitate națională România în teatrele de operații NATO Instituții de învățământ militar Publicații militare Contact Hartă site

Actualizat la:
TEL VERDE

Harta rutiera

Nivel de alerta terorista
Comandamentul Național pentru Securitate al Summit-ului NATO București 2008 este pregătit pentru misiune
Marti, 22.01.2008

coloana masiniComandamentul Național pentru Securitate al Summit-ului NATO - București 2008 a finalizat Concepția de Securitate a evenimentului din aprilie urmând să parcurgă etapele de evaluare, pregătire și antrenare a forțelor participante la dispozitivul de securitate. Documentele care vor fi înaintate CSAT au fost elaborate conform standardelor NATO și Memorandumului încheiat de NATO International Task Force cu țara noastră.

Comandamentul Național pentru Securitate al Summit-ului NATO este format din reprezentanți la vârf din Ministerul Apărării (MAp), Ministerul Internelor și Reformei Administrative (MIRA), Serviciul de Protecție și Pază (SPP), Serviciul Român de Informații (SRI), Serviciul de Informații Externe (SIE), Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) și Oficiul Registrului Național pentru Informații Secrete de Stat (ORNISS) și are, conform responsabilităților asumate, obligația de a asigura securitatea în perioada pregătirii și desfășurării Summit-ului de la București.

În programul de activități imediat următoare, ale Comandamentului sunt cuprinse următoarele activități:

Membrii Comandamentului Național pentru Securitate al Summit-ului NATO asigură permanent:

Comandamentului Național pentru Securitate al Summit-ului NATO asigură cetățenii că aplicarea măsurilor de securitate necesare pentru buna desfășurare a Summit-ului din aprilie nu va împiedica sau perturba activitățile cotidiene ale acestora. În concepția generală de securitate s-a avut în vedere impunerea, cât mai puțin cu putință, de restricții ale drepturilor și libertăților persoanelor.

Pentru informarea la timp și corect a cetățenilor, în legătură cu activitățile ce țin de securitatea Summit-ului NATO, în perioada pregătirilor cât și în timpul desfășurării acestuia, Comandamentul Național pentru Securitate al Summit-ului NATO a înființat Grupul Media pentru Știri de Securitate privind Summit-ul NATO.

Grupul este format din specialiști în comunicare și relații publice ai instituțiilor implicate în asigurarea securității Summit-ului și va transmite știri în regim de flux de agenție de știri.

Copyright © 2008 Serviciul de Protecție și Pază. Toate drepturile rezervate.