Urmează:
Home Grupul Media pentru știri de securitate Securitate națională România în teatrele de operații NATO Instituții de învățământ militar Publicații militare Contact Hartă site

Actualizat la:
TEL VERDE

Harta rutiera

Nivel de alerta terorista
SISTEMUL NAȚIONAL DE ALERTĂ TERORISTĂ

Instituirea Sistemului național de alertă teroristă, ca mijloc adecvat de prevenire, descurajare și combatere a acțiunilor de pregătire și desfășurare a unor eventuale atentate pe teritoriul României, a fost aprobată de Consiliul Suprem de Apărare a Țării, în cadrul ședinței din 15 aprilie 2004.

Această măsură propusă de Serviciul Român de Informații conduce la consacrarea ca obligații legale a responsabilităților SRI și ale celorlalte instituții cu atribuții în domeniul prevenirii și combaterii terorismului.


  CRITIC - Informațiile disponibile și evenimentele recente evidențiază că există un risc iminent de producere a unor atentate.
  RIDICAT - Informațiile disponibile și evenimentele recente evidențiază că există un risc semnificativ de producere a unor atentate teroriste și se estimează că un atentat este probabil.
  MODERAT - Informațiile disponibile și evenimentele recente evidențiază că există risc general de producere a unor atentate teroriste și se estimează că un atentat este posibil.
  PRECAUT - Informațiile disponibile și evenimentele recente estimează existența unui risc scăzut de producere a unui atentat terorist.
  SCĂZUT - Informațiile disponibile și evenimentele recente estimează că un atentat este puțin probabil.

Copyright © 2008 Serviciul de Protecție și Pază. Toate drepturile rezervate.