Urmează:
Home Grupul Media pentru știri de securitate Securitate națională România în teatrele de operații NATO Instituții de învățământ militar Publicații militare Contact Hartă site

Actualizat la:
TEL VERDE

Harta rutiera

Nivel de alerta terorista
CULOAR UNIC

Culoarul unic se realizează prin închiderea circulației publice rutiere pe anumite segmente de drum și va fi securizat pe întregul parcurs prin dispozitive instituite de SPP, MIRA (Poliție, Jandarmerie și Poliția Comunitară), SRI.

Deplasarea coloanelor oficiale pe culoarul unic se face potrivit programului și priorităților stabilite de Comandamentul Național de Securitate al Summit-ului NATO, urmând a fi aplicate restricțiile pietonale,  de trafic, de parcare, pe baza cărora vor fi formulate recomandări privind devieri, rute ocolitoare și alte situații.

Deplasarea coloanelor oficiale și a navetelor se realizează pe culoarul unic, conform planurilor de securitate, care prevăd măsuri pentru asigurarea fluidizării, dirijării și restricționării traficului rutier pe traseele de deplasare, în zona obiectivelor temporare și parcărilor, precum și traseele care converg către zonele restricționate.

Pe segmentele blocate nu vor circula și nici parca autovehicule din nicio categorie, cu excepția   autovehiculelor salvării și pompierilor în cazuri în care situația o impune.

18.03.2008      
În perioada 02-04 martie a.c., se vor introduce restricții de circulație, necesare asigurării deplasării în bune condiții a coloanelor oficiale participante la Summit-ul NATO, după cum urmează:

Tot acest traseu, începând de la Aeroportul Henri Coandă până la Palatul Parlamentului, va putea fi traversat doar în următoarele puncte: Șos. București Ploiești- B-dul Aerogării, Arcul de Triumf, Șos. Kiseleff- Str. Arhitect Ion Mincu, Calea Victoriei- B-dul Dacia, Calea Victoriei- B-dul Regina Elisabeta, Calea Victoriei- Pod Națiunile Unite.

26.03.2008

Principala restricție se referă la culoarul unic care se va realiza în perioada 2 - 4 aprilie a.c., prin închiderea circulației publice rutiere pe anumite segmente de drum și securizarea traseului respectiv cu dispozitive ale SPP, MIRA și SRI. Sunt prevăzute rute de deviere sau ocolire și modalitățile de traversare ale culoarului unic.

Culoarul unic va fi realizat de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” până la Palatul Parlamentului, astfel: D.N. 1 - Aeroportul Internațional „Aurel Vlaicu” – Piața Presei Libere – Șoseaua Kiseleff – Arcul de Triumf – Piața Victoriei – Calea Victoriei – Piața Națiunilor Unite – Bd. Națiunilor Unite – Palatul Parlamentului.

Culoarul va putea fi traversat auto în următoarele puncte: Șos. București Ploiești – Bd. Aerogării, Arcul de Triumf, Șos. Kiseleff - Str. Arhitect Ion Mincu, Calea Victoriei – Bd. Dacia, Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta, Calea Victoriei - Pod Națiunile Unite.

Pentru evitarea aglomerației din aceste intersecții, recomandăm ca trecerea, din partea estică a orașului către vest, să se facă prin Pasajul rutier Victoria  sau prin sudul orașului pe la intersecțiile: Bd. Dimitrie Cantemir cu Bd. Mărășești,  Bd. Tineretului cu Bd. Gheorghe Șincai, Bd. Tineretului cu Calea Văcăreștilor.

De la aeroport până la Piața Presei Libere, culoarul unic va cuprinde benzile 2 si 3 de circulație, pe ambele sensuri. Circulația autovehiculelor va fi permisă, în exteriorul culoarului, pe prima bandă de circulație, în ambele sensuri.

Pe Șoseaua Kiseleff, între Piața Presei Libere și Arcul de Triumf, va fi interzisă circulația autovehiculelor pe segmentul central, aceasta urmând a se desfășura pe arterele laterale. Va fi închisă circulația pe Șos. Kiseleff între Arcul de Triumf și Piața Victoriei și, în continuare, pe Calea Victoriei, până la Podul Națiunile Unite și pe Bd. Națiunile Unite.

Va fi închisă circulația rutieră și pietonală în perimetrul Palatul Parlamentului, respectiv Str. Izvor, Calea 13 Septembrie între Șos. Panduri și Bd. Libertății, Bd. Unirii între Bd. I.C.Bratianu și Piața Constituției și pe Bd. Libertății în perioada 1- 4aprilie).

În după amiaza zilei de 2 aprilie a.c., circulația rutieră va fi închisă pe Bd. Regina Elisabeta, Bd. Eroii Sanitari și în perimetrul Palatului Cotroceni - respectiv Șos. Cotroceni (între Pod Cotroceni și Piața Leu), Str. Dr. Gheorghe Marinescu, Bd. Geniului (pe sensul dinspre Șos. Panduri către Piața Leu). Traversarea acestui tronson se va putea realiza la Piața Operei și la intersecția Bd. Eroilor cu Bd. Eroii Sanitari.

Oprirea și parcarea autovehiculelor va fi interzisă pe carosabil și pe trotuar de-a lungul culoarului unic și în zona obiectivelor,  precum și pe străzile care intersectează culoarul, pe o distanță de 10 -15 metri.

Pentru evitarea aglomerației, se recomandă folosirea cu precădere a mijloacelor de transport public. 


Copyright © 2008 Serviciul de Protecție și Pază. Toate drepturile rezervate.